Hoe herken ik een schimmelnagel?

nagelDe schimmelnagel, in de volksmond ook kalknagel genoemd wordt veroorzaakt door een schimmel al dan niet in combinatie met een bacteriële infectie of een gist. Het begint vaak aan de buitenzijde van de nagel in de hoek of bij de vrije nagelrand in het midden. Het kan ook vanuit de nagelwortel ontstaan, maar dat gebeurt bij uitzonder.
De aangetaste nagelplaat verkleurd. Melkwit, geel, bruin of soms zelfs zwart. De nagel kan verdikt zijn en de nagelgroei kan hierdoor worden afgeremd. Maar dat hoeft niet. Sommige schimmelnagels zijn oppervlakkig, hetgeen je vaak ziet bij frequent gebruik van nagellak. De nagel kan brokkelig worden, maar het kan evengoed zijn dat de nagelplaat intact is en de onderkant van de nagel een schimmelinfectie bevat. Zoals u inmiddels hebt begrepen zijn er verschillende soorten schimmelinfecties. Die ieder op zich anders ontwikkelen. Het is niet altijd makkelijk om een schimmelnagel te herkennen. Mensen met psoriasis denken vaak dat ze een schimmelinfectie hebben, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Ook kan een schimmelnagel pijnlijk zijn. Maar het is vaak een cosmetisch probleem. Hetgeen besmettelijk is en nooit vanzelf geneest. Doordat de schimmelnagels erg traag groeit kan de genezing al snel een jaar duren.

De huisarts of een dermatoloog kan de diagnose schimmelnagel stellen door o.a. bijvoorbeeld door een stukje aangetaste nagel op te sturen. Maar helaas lukt dat ook niet altijd. Schimmels laten zich niet makkelijk op kweek zetten.

Behandeling: De nagel wordt vakkundig en hygiënisch verzorgd. Indien nodig mechanisch dunner gemaakt. De nagelomgeving wordt goed schoongemaakt. Tijdens de handeling geef ik extra informatie over hygiëne, producten èn voeding. Voeding wordt heel vaak vergeten, terwijl het heel belangrijk is om ook de schimmelinfectie van binnenuit aan te pakken. Hierbij werk ik nauw samen met Irene Lelieveld, voedingsdeskundige.

Tijdelijk een mooie nieuwe nagel. De mogelijkheid bestaat om de nagel opnieuw aan te bouwen. Dit kan ook als je een stukje van de nagel eraf hebt gestoten of als de nagel deels eraf is. (trauma nagel) Dit doe ik met Wilde Pedique. Wilde Pedique is een gel is gemaakt van een bijzonder elastische kunststof die een schimmelwerende stof bevat. Deze gelnagel ziet er natuurlijk uit en is vriendelijk voor uw teennagels. Deze kan dan ook op een natuurlijke wijze uitgroeien. Deze gelnagel blijft 5 tot 6 weken zitten. Daarnaast zal er een schimmel remmend of –dodend product moeten worden gebruikt. Waarbij we de sokken en schoenen niet mogen vergeten om mee te behandelen.   Uw pedicure praktijk Sittard

Maak meteen een afspraak

Contactgegevens

Uw pedicurepraktijk Jolanda Versprille

Willem van Gelre Gulikstraat 2

6137 HA SITTARD

06-107 58 106

info@uwpedicurepraktijk.nl

Openingstijden:

Maandag08:30 -17:00
Dinsdag 08:30 -17:00
Woensdag 08:30 – 17:00
Donderdag 08:30 – 17:00
Vrijdag gesloten
Zaterdag gesloten
Zondag gesloten

Aangesloten bij of werkt samen met