Wat is een likdoorn?

Een likdoorn, ook wel eksteroog genoemd, is een sterke eeltvorming op een klein gebied van de huid. Het is een misverstand te denken dat een likdoorn een wortel heeft. Een likdoorn groeit van buiten naar binnen. Dat wil zeggen dat het gevormde eelt door de druk van de schoen of door standsafwijking op een kleine ruimte naar binnen wordt gedrukt, in een kegelvorm met de punt naar binnen. Door de kegelvorm doet de likdoorn pijn als men er op drukt. Er zijn verschillende soorten likdoorns. De meest voorkomende zijn weke of de harde likdoorn. Harde likdoorns heeft een harde kern in het midden. Weke likdoorns, het woord zegt het al, die zijn zacht en bevinden zich tussen de tenen. Daarnaast heb je nog een zaadlikdoorn. Over het algemeen ondervind je hier geen last. Of de uiterst pijnlijke neuro-vasculaire likdoorn. Door deze likdoorn groeien bloedvaatjes en zenuwbanen. Deze zijn dan ook niet in zijn geheel weg te halen.

De behandeling van een likdoorn: Bij uw pedicurepraktijk wordt deze likdoorn vakkundig en bijna altijd pijnloos verwijderd. Vervolgens kan ik de plek drukvrij leggen. Daarnaast kijk ik naar de onderliggende oorzaak en zal dit met u bespreken. Vaak worden de likdoorns kleiner en kunnen op een gegeven moment verdwijnen. NIET DOEN. Gebruik geen likdoornpleisters. Hier zit acetylsalicylzuur in die de huid etst en week maakt, waardoor je de likdoorn vaak maar deels kan weghalen. Dat geeft een tijdelijke verlichting. Daarnaast is het niet alleen voor ons als pedicure het lastiger om deze adequaat te verwijderen, maar doordat de oorzaak niet wordt weggenomen, komt klacht weer snel terug.

Informatie Vaak zijn likdoorns en wratten lastig van elkaar te onderscheiden. Het verschil tussen een likdoorn en een wrat is dat een bij een likdoorn de druk bovenop pijnlijker is dan de zijdelingse druk. Bij een wrat is dit net andersom.

Uw pedicure Praktijk te Sittard
info@uwpedicurepraktijk.nl
tel: 06-107 58 106

Maak meteen een afspraak

Contactgegevens

Uw pedicurepraktijk Jolanda Versprille

Willem van Gelre Gulikstraat 2

6137 HA SITTARD

06-107 58 106

info@uwpedicurepraktijk.nl

Openingstijden:

Maandag08:30 -17:00
Dinsdag 08:30 -17:00
Woensdag 08:30 – 17:00
Donderdag 08:30 – 17:00
Vrijdag gesloten
Zaterdag gesloten
Zondag gesloten

Aangesloten bij of werkt samen met