Hoe herken ik een  wrat?

Soms zijn wratten en likdoorns vaak lastig te onderscheiden. Het verschil tussen een wrat en een likdoorn is dat een wrat bij zijdelingse druk pijnlijker is dan de druk bovenop. Bij de likdoorn is dat net andersom.

Uw pedicurepraktijk heeft de nodige ervaring om het verschil snel te herkennen. En u verder advies te geven en eventueel over te gaan op behandelen. Op deze foto is een flinke wrat te zien met een kloof. Dit zie je gelukkig niet vaak.wrat-met-kloof-Jolanda-Versprille Er zijn bestaan verschillende soorten wratten. De gewone die meestal voor komt om jongere leeftijd  heeft bloemkoolachtige uitstulping van de huid. Op de voetzool zijn wratten door het lichaamsgewicht plat. Voetwratten worden – net als wratten op andere plaatsen van het lichaam – veroorzaakt door een virus. Je hebt ook steelwratjes en ouderdomswratten. Deze laatste is een bruinachtige woekering van diverse afmetingen. Beide wratten kunnen overal op het lichaam voorkomen. Vaak verdwijnen wratten op den duur vanzelf, hoewel dit soms jaren kan duren.

Behandeling Voetwratten kunnen pijnlijk zijn. Vaak ook omdat er rondom de wrat eeltvorming plaats vindt, waardoor de druk wordt verhoogd. Nadat de huisarts een voetwrat is geconstateerd kan uwpedicurepraktijk de eeltvorming rondom de wrat deskundig wegsnijden en mechanische afwerken met waterkoeling. De huisarts kan dan overgaan tot het aanstippen van de wrat of een andere behandelmethode.

Uw pedicure Praktijk te Sittard
info@uwpedicurepraktijk.nl
tel: 06-107 58 106

Maak meteen een afspraak

Contactgegevens

Uw pedicurepraktijk Jolanda Versprille

Willem van Gelre Gulikstraat 2

6137 HA SITTARD

06-107 58 106

info@uwpedicurepraktijk.nl

Openingstijden:

Maandag08:30 -17:00
Dinsdag 08:30 -17:00
Woensdag 08:30 – 17:00
Donderdag 08:30 – 17:00
Vrijdag gesloten
Zaterdag gesloten
Zondag gesloten

Aangesloten bij of werkt samen met